Angsten-en-fobieen-

Angsten en fobieën

Angst is een gezonde, natuurlijke reactie op gevaar. Wanneer je oog in oog staat met een levensbedreigende situatie brengt angst je lichaam in de juiste staat om te vluchten of te vechten. Wanneer angst echter geen reactie is op daadwerkelijk gevaar kan het normaal functioneren in de weg staan. In zijn meest extreme vorm, waarbij de angst verlammend kan werken, spreken we ook wel over fobieën. Hoewel er weleens gekscherend over fobieën gesproken wordt, zijn fobieën een veelvoorkomend probleem waar vele mensen uit alle lagen van de bevolking mee worstelen. Gelukkig is het ook zeer goed mogelijk om onredelijke angsten en fobieën te overwinnen. Verschillende onderzoeken wijzen hypnose bovendien aan als één van de meest effectieve manieren om permanent fobieën of angsten te overwinnen.

Veelvoorkomende angsten en fobieën:

  • vliegangst
  • angst in kleine ruimtes
  • examenvrees
  • spinnen/muizen fobie (en ook andere dieren)
  • pleinvrees
  • angst voor spreken in het openbaar

Zoals al vaker op deze site is te lezen, heb je je vaak bepaalde gedragingen eigen gemaakt en liggen deze opgeslagen/verankerd in je onderbewustzijn. Je bewustzijn wordt door je onderbewustzijn aangestuurd. Het zal je dus ook niet verbazen dat je angst/fobie ligt opgeslagen in je onderbewustzijn. Je onderbewustzijn zal er dus alles aan blijven doen om dit in stand te houden, daar ligt immers het programma voor opgeslagen. Door middel van hypnotherapie kan je onderbewustzijn direct aangesproken worden en zodoende kan het programma wat betreft angst/fobie overschreven worden.

Wil jij van je angst/fobie af omdat je er gewoon klaar mee bent?
Maak dan snel een afspraak of neem contact op voor meer informatie.

Afspraak maken

Wil jij ook NU beginnen met het werken aan een positieve verandering en ervaren hoe fantastisch hypnose is? Maak dan snel een afspraak!

Afspraak maken